Jak prát softshellové oblečení ?

21.09.2015 10:06

eurona, softshell, gel, impregnaceSoftshellové oblečení (vzdáleně připomínající neoprén) se již plně stalo součástí našich šatníků. Většině visí doma ve skříni softshellová bunda, vesta, populární jsou i kalhoty, čepice nebo obuv. Poučeni z obchodů již víme, že při praní nesmíme použít aviváž. Jak ale správně prát, aby si prádlo ponechalo dlouho své specifické vlastnosti a nestalo se promokavým?

Stačí dodržovat těchto pár pokynů a vždy se držet doporučení výrobce!

1. Softshell pereme často ! Také jste si mysleli, že častým praním se membrány poruší? Naopak! Je důležité udržovat oblečení čisté. Nečistotou, prachem, potem se funkční membrána zanáší a ztrácí své vlastnosti mnohem dříve.

2. Před praním zapněte všechny zipy! A to včetně suchých zipů, pereme naruby!

3. Samotné praní probíhá bez zmiňované aviváže, volíme 30°C prací programy, ideálně s méně otáčkami. Sušíme pomalu - NE na radiátoru a už vůbec NE v sušičce. Stačí pověsit na ramínko nebo rozložit na ručník a nechat uschnout.

4. Impregnujeme! Chceme-li zachovat všechny vlastnosti softshellového prádla, je nutné používat impregnaci (alespoň po každém pátém praní). Nejprve oblečení vypereme a poté impregnujeme - zlehka, na vrchní vrstvu. 

Proč Eurona?

Gel Softshell Perfect má tekutou a lehce rozpustitelnou konzistenci s vůní citrusů. Dokonale odstraní nečistoty i zápach, chrání paropropostnost a pružnost materiálu.  Neobsahuje bělící činidla ani optické zjasňovače, lze použít i na ruční praní.

Impregnace na Softshell a voděodolné membrány - obnovuje hydrofobní a prodyšné vlastnosti, je šetrná k životnímu prostředí, neobsahuje fluorid uhličitý a hnací plyny.

Každý výrobek je v 250ml balení. Impregnace má navíc i rozprašovač. Cena je stejná, 199Kč.

Jaké máte Vy zkušenosti s praním sportovního a softshellového prádla? Napište mi Vaši zkušenost.